logo

Kadın Girişimcilere Yatırım Desteği

Yıldız Ventures, kadın liderliğindeki ve kadın ortaklığındaki girişimleri doğrudan yatırımlar veya erken aşama teknoloji odaklı girişim sermayesi fonları (Venture Capital funds) aracılığıyla destekliyor. Bu sayede Türkiye ve uluslararası girişimcilik ekosisteminde yer alan kadınların güçlenmesine katkı sağlanıyor.

2022 yılında Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın yeni nesil teknoloji yatırım kolu olan Gözde Tech Ventures kurularak Türkiye'de ve yurt dışındaki teknoloji yatırımlarına odaklanıldı. Doğrudan yatırımlar değerlendirildiğinde; Gözde Tech Ventures, 2022 yılında, KOBİ'ler ve işletmeler için İnsan Kaynakları yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir SaaS platformu olarak faaliyet gösteren, Türkiye'de kadın ortaklı bir girişime 500 bin ABD doları tutarında yatırım yaptı. Benzer şekilde Yıldız Ventures’ın hissedarları, markaların ortak bir altyapı ile kendi sadakat programlarını oluşturmalarını sağlayan kodsuz bir Web3 platformu olan ABD merkezli kadın liderliğindeki bir girişime 50 bin ABD doları tutarında yatırımda bulunarak destekledi. Yıldız Ventures, 2022 yılının öncesinde, toplam yatırım büyüklüğü 150 bin dolar olan 3 kadın liderliğindeki tohum aşaması girişimini içeren iki hızlandırma programını tamamladı.

2022 yılında Yıldız Ventures'ın girişim sermayesi fon yatırımları aracılığıyla, kadın liderliğinde veya kadın ortaklığı bulunan 27 girişimi toplamda yaklaşık 630 bin ABD dolar yatırım büyüklüğüyle destekledi. Bugüne kadar dolaylı yatırımlar çerçevesinde kadın liderliğindeki veya kadın ortaklığındaki kuruculara yapılan yatırımlar 48'e ulaşarak 3,6 milyon ABD doları tutarında dolaylı yatırıma dönüştü. Bununla birlikte Yıldız Ventures, girişim sermayesi fon yatırımları aracılığıyla 300'den fazla erken aşama girişime dolaylı olarak yatırım yaptığı 20 girişim sermayesi fonundaki yatırımcı pozisyonları aracılığıyla küresel teknoloji ekosistemindeki desteğini sağlamlaştırdı.

Genel itibarıyla, 2022 yılında kadın kurucu ve kadın ortak kuruculu girişimlere yatırılan toplam sermaye, 29 girişim ile yaklaşık 1,2 milyon dolara ulaştı. Bugüne kadar Yıldız Ventures’ın doğrudan veya dolaylı olarak kadın liderliğindeki ve kadın ortaklı girişimlere yaptığı toplam yatırım tutarı ise 53 girişimle 4,3 milyon dolara ulaşmış durumda.

Dil Seçiniz..