logo

Sağlıkta Bütüncül ve Cinsiyet Dengeli Yaklaşım

Yıldız Holding olarak “mutlu et, mutlu ol” vizyonumuz doğrultusunda sağlığın mutluluğun temeli olduğu inancıyla sağlık hizmetlerine eşit erişimi ve refahı tüm kadın ve erkek çalışanlar için hayati önemde görüyoruz. Holding olarak kadınlara kaliteli sağlık bakımı ve refahı sağlamanın, iş yaşamı boyunca kadın çalışanların tecrübesini iyileştireceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda kadın çalışanlarımız başta olmak üzere sağlıklı ve iyi olma halini artırmaya yönelik çeşitli uygulamaları hayata geçiriyoruz.

Herkes İçin Sağlık

Yıldız Holding Türkiye bölgesindeki 3.000 erkek, 1.250 kadın olmak üzere toplam 4.250 beyaz yakalı çalışanın tamamı tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamından faydalanıyor. İşe yeni başlayanlar için tamamlayıcı sağlık sigortası talebi işe giriş yapılan ilk gün oluşturuluyor.

Sabri Ülker Vakfı Sağlıklı Yaşam Merkezi

Çalışanlarımıza iyi olma hallerini (well-being) artırmaya yönelik fiziksel (uyku, beslenme, egzersiz, dinlenme, stres yönetimi ve direnç artırma stratejileri), duygusal, zihinsel ve sosyal yönleri ele alacak şekilde eğitimler veriliyor. Merkezde son üç yılda yaklaşık 1.500 kadın ve erkek çalışanımıza danışmanlık hizmeti verildi.

Her yıl farklı alanlarda proje ve organizasyonları hayata geçiren Merkez’in hedefi, çalışanların sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmelerini ve aynı zamanda doğru beslenme davranışlarını tüm yaşamları boyunca uygulamalarını sağlamak. Merkezimiz bu kapsamdaki faaliyetleri ile Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikası’ almaya hak kazanarak bir ilke imza attı.

Dünya Ruh Sağlığı Günü

Ruh sağlığının da bütünsel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunun bilinciyle şirketlerimizde bu kapsamda çeşitli çalışmalar hayata geçiriliyor. pladis, Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında çalışanları kendi ruh sağlıklarının yanı sıra arkadaşlarının, ailelerinin ve iş arkadaşlarının ruh sağlığını da düşünmek ve farkındalık geliştirmek için zaman ayırmaya teşvik ediyor. Ayrıca, çalışanların ruh sağlıklarını tartışmak için kendilerini güvende hissedebilecekleri açık bir paylaşım ortamı yaratmayı amaçlayan ödüllü program #PositiveMinds aracılığıyla çalışanlar zihinsel sağlıkları konusunda paylaşım yapmaya teşvik ediliyor. Sendika ortakları ve İş Sağlığı Uzmanları tarafından desteklenen bu program aracılığıyla 125'ten fazla şirket içi Ruh Sağlığı Elçisi belirlendi ve eğitildi.

Menopoz Farkındalığı ve Eğitimi

İş ortamında sağlığa ve iyi olma haline bütüncül ve cinsiyet dengeli bir yaklaşım geliştiren pladis, Kasım 2022'de Birleşik Krallık coğrafyasındaki çalışanları için Menopoz Destek Programı’nı başlattı. Bu kapsamda, program içerisinde çalışma arkadaşlarının menopoz sonrası deneyimlerini veya bilgilerini paylaşmaları için kadınların katılımı ile bir çalışan destek grubu oluşturuldu. Ek olarak, pladis Akademi’de tüm çalışanların erişebileceği ve tamamlayabileceği bir 'iş yerinde menopoz' online öğrenme modülü sunuldu.

Annelere ve Kadınlara Yönelik Eğitim ve Destek

Kerevitaş, gebelik ve emzirme döneminde tüm kadın çalışanların sağlık kontrolleri ve takipleri ile yakından ilgileniyor. Periyodik olarak düzenlenen ve bir yıllık dönemde bin saati aşan, Gebe ve Emzikli Eğitimleri, Hijyen, AIDS, Meme Kanseri, Sağlıklı Beslenme Eğitimleri gibi kadınların ve tüm çalışanların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar hayata geçiriliyor.

Dil Seçiniz..