logo

İstihdamda Kapsayıcı ve Eşit Fırsatlar

Yıldız Holding olarak daha kapsayıcı ve adil bir iş ortamı oluşturmayı, kadınların iş hayatında karşılaştığı zorlukların farkında olarak eşit fırsatlar sunmayı amaçlıyoruz. Bunun için işe alım sürecimizi gözden geçiriyor, uluslararası standartları yakından takip ediyor ve geleceğe yönelik işe alım hedefleri belirliyoruz.

Yıldız Holding’de tüm kademe ve pozisyonlarda kadın temsiliyetine dikkat ediyor ve her seviyede kadın çalışan sayısını artırmaya yönelik çalışmalar hayata geçiriyoruz. Yıldız Holding Yönetim Kurulu’nda bulunan kadın sayısı geçtiğimiz yıl %12’den %18’e çıkmış durumda. Holding’in Türkiye genelindeki halka açık şirketlerinde ise bu oran %22 iken toplamda 23 Yönetim Kurulu üyesinin 5 tanesi kadın üyeden oluşuyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde her yerleşkemizde en az 1 kadın güvenlik görevlisi istihdam edilmesini hedefliyoruz.

Bizim Toptan, kadrosu 10 ve üzeri olan mağazalarda kadın çalışan sayısını arttırmaya yönelik bir temel performans göstergesi belirleyerek, 2021 yılında 23 olan kadın çalışan sayısı taahhüdünü 30'a çıkardı. Bugün, Bizim Toptan’ın 144 mağazasında en az bir kadın çalışan istihdam ediliyor.

pladis Türkiye’de, yıllık işe alım hedefleri kapsamında yeni istihdam edilecek kişiler kapsamında minimum %50 oranında kadın istihdamını amaçlıyor. pladis TREECA bölgesinde, D seviye ve üzerindeki pozisyonlar için 2023’ün son çeyreğinde %26, 2025’in son çeyreğinde ise %32 kadın çalışan oranı hedefleniyor. 2020’den önce sahada görev yapan satış kadrolarında kadın çalışan sayısı %63 iken bu oran %67’ye çıktı. Geleneksel ve modern kanalda satış süreçlerinde rol alan kadın çalışan oranları artmaya devam ediyor.

Dil Seçiniz..