logo

Lady Godiva Girişimi

Lady GODIVA’nın hikayesini ve rotasını takip ederek, topluluğa, insanlığa güç vermek ve liderlik etmek için kurulan Lady GODIVA Girişimi, kurulduğu ilk günden beri dünyanın dört bir yanındaki kadınların güçlenmesi için çalışıyor. Bu kapsamda Girişim her yıl, fırsat eşitliği, kapsayıcılık, kadının güçlenmesi için çalışan bir grup kuruluşa, her birine 25.000 ABD doları olmak üzere hibe sağlıyor ve maddi bağış yapıyor. Bunun yanı sıra bu ödül ile kurumlar, bir yandan küresel çapta görünürlük kazanırken, bir yandan da GODIVA küresel ağına dahil olma şansı elde ediyor.

2021 yılında desteklenen girişimler:

#SheDidIt:

Destekler doğrultusunda girişimcilik programları ve etkinlikler geliştirildi, altyapı genişletilerek sosyal medyadaki faaliyetlerin artması sağlandı. Kadın girişimcilerin işlerini sergileyerek test ettikleri ortak bir konsept mağazası olan SheHUB hayata geçirildi.

 Up With Women:

Kanada'da koçluk ve eğitim programları artırılarak altyapı, operasyonel verimlilik ve sosyal etki genişletildi. Bununla beraber girişim daha fazla kişiye ulaşma fırsatı bularak girişimin faaliyetleriyle 2021-2022 döneminde ulaşmayı hedeflediği kişi sayısına ulaşmasına destek olundu.

China Women’s Development Foundation:

Destekler aracılığıyla sosyal medya ve iletişim faaliyetlerinin gücü artırılarak kuruluşun önemli çalışmalarını öne çıkaran bir video hazırlandı.

Against Violence and Abuse:

Destekler, ruh sağlığı kaynakları sağlayan dijital bir araç olan Breathing Space'in geliştirilmesi için kullanıldı. Uygulama, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağdurları için travma konusunda bilgilendirilmiş e-sağlık kaynakları ve araçlarının yanı sıra yönlendirme konusunda yeni içerikler sunmaya başladı.

Hot Bread Kitchen:

Verilen hibe ile programların uygulanması için kritik öneme sahip personelin maaşları desteklendi ve operasyonel ve idari masraflar karşılandı.

2022 yılında desteklenen girişimler:

Womenpreneur:

Dünya çapında hizmetlere erişmekte zorlanan kadınlara aracılık sağlayan lider bir kadın güçlendirme kuruluşudur. Womenpreneur, teknoloji ve girişimcilik alanlarındaki kariyer fırsatları ile kadınları ekonomik istikrarsızlıktan kurtarmak için Avrupa'da ve MENA bölgesinde çalışıyor. 2016 yılında 10 kadını destekleyerek yola çıkan program bugün, Belçika ve ötesinde 16.000'den fazla kadına ulaştı.

The Canadian Women’s Foundation:

Finansman, araştırma, savunuculuk ve bilgi paylaşımı yoluyla sistemik değişim sağlamak için çalışan vakıf Kanada'da toplumsal cinsiyet eşitliği hareketinde ulusal bir liderdir. Vakıf, kadınları, kız çocuklarını ve toplumsal cinsiyet farklılığına sahip kişileri şiddetten, yoksulluktan uzaklaştırarak özgüven kazanımı ve liderlik için destekliyor. Önyargılara meydan okuyarak, farkındalık yaratarak ve toplumsal cinsiyet adaletsizliğinden etkilenen herkes için hayatı daha iyi hale getiren politika ve uygulamaları savunarak toplumsal cinsiyet eşitliğine sahip bir Kanada inşa edilmesine katkıda bulunuyor.

Alliance for African Women Initiative (AFAWI):

Gana'daki topluluklarda kadınları ve çocukları destekleyen ve güçlendiren bir taban örgütüdür. Girişim, Gana'da marjinalleştirilmiş bireylerin kapasitelerini geliştirmeye kendini adayarak çalışmalar ortaya koyuyor. Savunuculuk faaliyetleri sürdürülebilir sonuçlar doğurarak becerilerin akranlar arasında paylaşılmasına ve topluluk üyelerinin kendi gelişimlerinin kontrolünü ellerine almalarına yardımcı oluyor.

Young Women's Trust:

Düşük ücretle ya da hiç ücret almadan çalışan ve ömür boyu yoksullukla karşı karşıya kalan 18-30 yaş arası kadınları destekleyen ve temsil eden bir kuruluştur. Kuruluşun temel misyonu eşit ekonomik ve istihdam fırsatları yoluyla genç kadınlar için finansal adaletin sağlanmasıdır. Genç kadınlar organizasyonun çalışmalarının merkezinde yer alarak faaliyetlere liderlik ediyor, programları tasarlıyor ve aktif olarak katılıyor.

Step Up:

Kız çocuklarını ilham verici alanlarda bir araya getirerek neyin mümkün olduğunu keşfetmeye ve tartışmaya teşvik eden bir kuruluştur. Yapılandırılmış destek ve güçlü bir topluluğa erişimle, kâr amacı gütmeyen mentorluk kuruluşu, kız çocuklarını kendi benzersiz hedeflerine doğru yönlendiriyor. Önce kız çocuklar ile hedefleri belirleyip, ardından oraya ulaşmak için yol haritası oluşturuyor. İster üniversite ister staj ister bir iletişim ağı ya da sadece özgüven kazanımı olsun; Step Up kız çocuklarını çok farklı şekillerde destekliyor.

Dil Seçiniz..