logo

Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, ''Kadın Girişimcileri Güçlendirmek: İşbirliği ve Başarı Dolu Bir Yolculuk'' etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

2016 yılında Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından kurulan EIT Food, gıda sisteminde sürdürülebilirlik, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği ve inovasyon gibi alanlarda daha iyi bir gıda geleceği yaratmak için çalışmaktadır.

 

5.’si 10-11 Ekim tarihleri arasında Bilbao'da gerçekleşen ''Kadın Girişimcileri Güçlendirmek: İş birliği ve Başarı Dolu Bir Yolculuk'' etkinliğine konuşmacı olarak katılan Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, Yıldız Holding'in Kadın Platformu ile inovatif girişimlerini ve küresel iş birliklerini anlatırken aynı zamanda kadın girişimcileri güçlendiren uzun soluklu etki çalışmalarından da bahsetti. 

 

Mutuş ayrıca, SuperFresh ve Yıldız Holding Kadın Platformu iş birliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle kadınların iş hayatında ve toplumun her alanında yer alması ve güçlenmesi amacıyla 2022 yılında hayata geçen ‘Tarımın Kadın Yıldızları’ projesinde elde edilen başarılardan bahsetti.

 

3yılda desteklenen kadın çiftçi oranını %100 arttırma amacıyla yola çıkılan projede, 30 kadın çiftçi hedefine 1 yılda ulaşılırken, 2022 yılında 15 olan kadın çiftçi sayısı 2023 yılında %146’lık artışla 37’ye yükseltildi.  Projenin başlamasından bu yana 1.760 ton ürün alınırken, sene sonunda bu rakamın 4.950 tona ulaşması hedefleniyor.

 

Dil Seçiniz..