logo

Kadınların Güçlenmesinde Yıldız Holding

  • 2022-11-21

İş gücünde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, fırsat eşitliği sağlamakla birlikte iş kalitesini de iyileştirir. İş yerinde eşitlik ihtiyaçlarına cevap vermek, toplumun kalkınmasını sağlamak için büyük bir adım olacaktır.

Yıldız Holding, “Daha iyi bir gelecek için fırsat eşitliğini destekliyoruz” misyonuyla çıktığı yolda iş ortamında çeşitliliğin ve eşitliğin sağlanması için sorumluluk alıyor.

Kadınların iş hayatında güçlenmesi ve iş yerinde fırsat eşitliği sağlanması için iş ortamı yaratan Yıldız Holding, gerçekleştirdiği faaliyetlerle toplumsal cinsiyet eşitliğine, ekonomik büyümeye ve eşitsizliklerin azaltılması amaçlarına katkıda bulunuyor.

Peki, Bu Faaliyetler Neler?

Alışverişte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Programı

pladis’in resmi ve ana sponsoru olduğu bu programda, kapsayıcılık konusunda sektördekilerin paylaşım yapması ve ilham vermesi amacıyla etkinlikler düzenleniyor ve çeşitlilik sağlanıyor.

Şok’ta Ben de Varım

Şok Marketler bu projeyle kadınlara üretim fırsatı veriyor ve ekonomiye katılmalarını sağlıyor. Ev kadınlarının gelir elde etmelerine imkân tanıyan bu projede, kadınların el emeğiyle yaptıkları bez çantalar satılıyor. Proje kapsamında hasır sepet, ağaç kaşık, el yapımı sabun, file, mum, örgü ürünleri gibi ürünlerin de üretilmesi ve satılması amaçlanıyor.

Sporcuların Desteklenmesi

Türkiye’de sporculara destek vermek ve her alanda etkin bir şekilde onların yanında durmak için destek sağlayan pladis, 2021 yılında Türkiye Futbol Federasyonu’yla (TFF) imzalanan anlaşmayla Kadın Milli Takımları’nın ana sponsoru oldu. Bu 5 yıllık anlaşmada, kadınların toplumda, iş yaşamında, sporda ve her alanda yer almasını ve güçlenmesini sağlamak önceliklerden biri. 

Bunlarla birlikte satışta ve yönetici liderlik ekiplerinde kadınların daha fazla yer alması, kız çocuklarının kariyer planlamalarında onlara destek olunması ve yeteneklerinin keşfedilmesi gibi projelerle kadını iş hayatında ve toplumun her alanında güçlendiren pladis, çalışmalarına ve desteklerine yurt dışında da devam ediyor.

Yurt Dışında Kadının Güçlenmesi

pladis, 2021’de Birleşik Krallık’ta kurduğu BeingShe: Seeing Her Evolve isimli konseyde, cinsiyetten bağımsız olarak insanları güçlendirmeyi, onlara ilham olmayı ve ağ oluşturmayı hedefliyor. Kadının iş yerinde eşitliği konusuyla birlikte kadın sağlığına dair eğitimler de veriliyor.

GODIVA, Lady Godiva Girişimi aracılığıyla tüm dünyada kadınların güçlenmesi ve iş yerinde eşit olması için çalışıyor. Dışarıda da toplumsal cinsiyet eşitliği amacına hizmet eden ve bu konuda çalışmalar yürüten kuruluşların başarılarını ödüllendiriyor. Bu kapsamda her kuruma, ilham verici ve sürdürülebilir çalışmalarını devam ettirmelerine yardımcı olmak için maddi bağış yapılıyor. Hangi kuruluşlara yardım edileceği ise GODIVA çalışanlarının oyuyla belirleniyor.

Yıldız Holding, yürütülen projeler ile aynı zamanda girişimlere destek oluyor:

Hot Bread Kitchen (ABD)

Hot Bread Kitchen, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve ırka dayalı ayrımı ortadan kaldırmak için gıda sektöründe ekonomik fırsatlar yaratmayı amaçlıyor. Bu amaçlar doğrultusunda, Lady GODIVA Girişimi’nin finansal desteğiyle birlikte yetenekli kadınların ve küçük işletmelerin becerilerini artırarak fırsat eşitliğini sağlıyor.

Up With Women (Kanada)

Up With Women, evsiz kalan ve risk altında olan kadınların sürdürülebilir ve kazançlı bir kariyer oluşturmaları ve düzenli bir gelir elde etmeleri amacıyla var olan bir yardım kuruluşu. Lady GODIVA Girişimi’nin sağlamış olduğu destekle programlarını geliştiren Up With Women, daha fazla kişiye ulaştı.

Bunlarla birlikte, Belçika’da #SheDIDIT programını, Çin’de China Women’s Development Foundation Vakfı’nı ve Birleşik Krallık’taki AVA-Against Violence and Abuse kurumunu destekleyen GODIVA, bu projelerle kadının güçlenmesini ve hayatın her alanında desteklenmesini amaçlıyor.

Yıl boyunca desteklenen ve yürütülen projelerin sonuçlarına bakıldığında, daha güçlü kadınlar ve gülen yüzler var. 2021’de kadın çalışan oranı, terfi eden kadın çalışan oranının büyük bir ivme kazandığı görülüyor. Görüyoruz ki, fırsat eşitliği sağlandığında topluma ve iş yaşamına büyük ölçüde ışık tutuyor. Sektörde kadının eşit bir şekilde yer alması ve söz sahibi olması için yola çıkan Yıldız Holding, bir sonraki adımında da gülen yüzlerin ve daha iyi bir toplumun ışığında çalışmalarını sürdürüyor olacak.

 

 

Dil Seçiniz..