logo

Yıldız Holding Kadınları’ndan İlham Verici Çalışmalara Dair…

  • 2022-11-21

Yıldız Holding’in, tüm şirketlerinde fırsat eşitliği kültürünü daha güçlü ve daha kalıcı bir yapıya dönüştürmek amacıyla kurduğu Yıldız Holding Kadın Platformu, kadınların iş hayatında güçlendirilmesi ve kadın liderliğinin teşvik edilmesi amacıyla holding şirketlerinde ulusal ve uluslararası ölçekte farklı uygulamaların hayata geçirilmesine öncü oluyor.

Yıldız Holding’in lider premium çikolata markası GODIVA, kadınları güçlendirmek için küresel boyutta farklı programlar yürütürken, Lady GODIVA Giririşimi ile de kadınlara eşitlik sağlamak için kendi topluluklarında yenilikçi ve anlamlı çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarını (STK) ve kâr amacı gütmeyen kuruluşları takdir ediyor ve ödüllendiriyor. 

Yıldız Holding de global değerleri arasında önemli bir yer tutan kapsayıcılık ve kültürel farklılıkların desteklenmesi çerçevesinde fırsat eşitliği başta olmak üzere pek çok önemli girişime imza attı. Bunlardan ilki, Yıldız Holding’in Birleşmiş Milletler tarafından kurulan ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi’nin (UN Women) yürütücülüğünü üstlendiği, dünya genelinde kadın girişimciler için elverişli ekosistemler yaratmayı amaçlayan çok paydaşlı “Women’s Entrepreneurship Accelerator” (WEA) girişimine katılması oldu. Söz konusu iş birliği çerçevesinde Yıldız Holding şirketlerinin UN Women desteğiyle tedarik zincirleri boyunca kadın girişimciliğini teşvik eden örnek uygulamalara hız vermesi hedeflendi. Ve bu iş birliği ilk meyvesini, aşağıda detaylarını vereceğimiz “Tarımın Kadın Yıldızları” projesiyle Türkiye’de verdi. 

Bu projeyle, Türkiye’nin en büyük tarımsal ham madde tedarikçilerinden biri olan Yıldız Holding şirketlerinden Kerevitaş, Superfresh markası aracılığıyla, iş birliği yapacağı sözleşmeli kadın çiftçilere doğrudan alım garantisi vererek, 5 bin ton yaş meyve-sebze ürün alımı gerçekleştirecek ve toplamda 35 milyon TL tutarında değer yaratacak. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Tarımın Kadın Yıldızları” projesi kapsamında sözleşmeli kadın çiftçilere 500 bin TL teşvik de sağlanıyor. Superfresh bu proje ile, önümüzdeki üç yıl içinde tedarik zincirindeki kadın üretici oranını da yüzde 100 artırmayı hedefliyor.

Yıldız Holding’in global değerleri arasında kapsayıcılık ve kültürel farklılıkların önemli bir yer tuttuğunu belirten Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Kadın Platformumuz, Yıldız Holding ve şirketlerinde örnek uygulamalara hız verip, ülkemizde fırsat eşitliği alanında topyekûn bir dönüşüme destek olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda kadın çiftçilerimizle önemli bir iş birliği gerçekleştiriyor, Tarımın Kadın Yıldızları projesini başlatıyoruz. Dahil olduğumuz “Women’s Entrepreneurship Accelerator” (WEA) girişimiyle kadın girişimciliğini desteklemeye devam edeceğiz.”

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve GODIVA CEO’su Nurtaç Ziyal Afridi, Yıldız Holding’in fırsat eşitliği alanında imza attığı etkin iş birliklerinin amacını “Yıldız Holding’in farklı şirketlerinde ve coğrafyalarında, “İnsana Yatırım” vizyonuyla toplumun tümüne yayılan fırsatlar yaratmasını, en çok çalışılmak istenen şirketler arasında konumlanmasını ve kadınların güçlenmesine imkân sağlayan en iyi koşullarla anılmasını amaçlıyoruz. Tüm şirketleri aracılığıyla kadın girişimcileri destekleme konusunda kararlı adımlar atan Holdingimizin tedarik zincirinde kadınlar için pek çok fırsat mevcut. Mevcut fırsatları daha da geliştirmek ve kadınlarla buluşturmak adına önemli bir kilometre taşı olarak gördüğümüz iş birliklerimizin sadece Yıldız Holding için değil, tüm toplum ve dünya için olumlu sonuçlar üreteceğine inanıyoruz. Kadınların gelir getirecek iş fırsatlarına sahip olabilmeleri ve ülke ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için çıkılan bu yolculuğun öncüsü olmak en büyük mutluluk kaynağımız” şeklinde özetliyor.

Yıldız Holding Türkiye İştirakleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Verda Duysak da Tarımın Kadın Yıldızları projesiyle ilgili olarak “verdiğimiz bu taahhüt, 2025 yılına kadar kadın girişimcilerimizden nihai olarak 5 bin ton taze meyve ve sebze satın alma planımızın ilk bölümünü oluşturuyor. Proje kapsamında, tedarik zincirimize katkı sağlayan kadın girişimcilerimize ayrıca finansal okuryazarlık araçları ve mentorluk aracılığıyla destek vermekten de büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Dil Seçiniz..